Indian Dance Workshop with Kleoniki Απρίλιος 2018

Ο ινδικός κλασικός χορός Βharata Natyam ξεκίνησε ως μια τέχνη καθαρά τελετουργική που προοριζόταν για τους ναούς .εξελίχθηκε σε μια μορφή κλασικού χορού , η δημοφιλέστερη της Ινδίας για την ομορφιά της τεχνικής της και για τα θέματα που διαδίδει.
Το Bharata Natyam είναι μοναδικό γιατί οι κινήσεις του και λεπτομέρειες στις χειρονομίες έχουν αναλυθεί, κωδικοποιηθεί και έχουν διατηρηθεί τόσο καλά που έχουν φτάσει σε μια μορφή τελειότητας. Κάθε στάση του χεριού και του σώματος έχει μια συγκεκριμένη ονομασία που φέρει μια συγκεκριμένη σημασία. Ενα από τα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά του Βharata Natyam έγκειται στις απεριόριστες εκφραστικές του δυνάμεις που επιτρέπουν να μεταφράσουμε την σκέψη με χίλιες μορφές
Η εποχή μας σήμερα είναι βίαιη ως προς την σκέψη, τα λόγια και τις πράξεις, οι άνθρωποι έχουν ανάγκη από κάτι που θα τους ψυχαγωγήσει και θα τους ανυψώσει το πνεύμα.
Αυτό μπορεί να επιτευχθεί από μια μορφή τέχνης όπως το Βharata Natyam που πάντα μετέδιδε θεία μηνύματα ,μυώντας με αυτόν τον τρόπο τους ανθρώπους σε μια πνευματική ζωή.