Βιωματικό Σεμινάριο Γιόγκα Φεβρουάριος 2018

Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, ώρα 10.00 με 13.00
Έχουμε την τη χαρά να οργανώσουμε με την Sofiana και να πραγματοποιήσουμε στον χώρο μας ενα τρίωρο βιωματικό σεμινάριο γιόγκα. Στόχος του σεμιναρίου είναι η κατανόηση και η εμβάθυνση στην πρακτική της Yoga και πως μπορούμε να μεταφέρουμε αυτην την πρακτική στην καθημερινότητα μας.

Περιγραφή
Η γιόγκα είναι η παύση των αναταράξεων του νου, δηλαδή των σκέψεων. Έχει ως στόχο την αυτοπειθαρχία, την πνευματική διαύγεια, την ενδυνάμωση του σώματος και την οξύτητα του νου. Μέσω της γιόγκα ο ασκούμενος επιχειρεί να κάνει την ενδοσκόπησή του και να επιφέρει αρμονία στις τρεις διαφορετικές υποστάσεις του, τη σωματική, τη διανοητική-συναισθηματική και την πνευματική. Ως φιλοσοφία, η γιόγκα προτείνει έναν τρόπο σκέψης και ζωής και η φυσική άσκηση είναι ένα τμήμα μόνον της φιλοσοφίας της γιόγκα, με κυριότερο σκοπό να προετοιμάσει το σώμα για το διαλογισμό.
Αναλυοντας τα 8 σκαλοπάτια της Yoga θα ενβαθύνουμε στην πρακτική μας μεσο ασκήσεων αναπνοής που ονομάζονται Pranayama.
Στο δεύτερο μέρος ασκούμαστε σε περιπατητικό και καθιστό διαλογισμό mindfulness ολοκληρώνοντας την πρακτική μας με Yoga Nidra.

Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στη Yoga ή στον διαλογισμό. Θα υπάρχει καθοδήγηση και στα δύο μέρη ανάλογα με την εμπειρία και την ανάγκη του κάθε ασκούμενου.
Τσαι και vegetarian snacks για όλους μετά το workshop, συζήτηση και μοίρασμα.

Tag :#, #